Като почисти Паметника на Съединението в Пловдив, ПП „Нова алтернатива” доказа, че патриотизмът е в делата, а не в думите

Нова Алтернатива

Политическа партия „Нова алтернатива“ откри кампанията си в Пловдив с инициатива за почистването на Паметника на Съединението на едноименния площад в града на тепетата. По-рано през деня екипът проведе поредица от срещи със симпатизанти в Асеновград и с. Трилистник.

“Патриотизмът за мен и за „Нова Алтернатива“ е в делата, а не в думите” заяви Николай Цонев, водач на листа в 16 МИР Пловдив и Председател на Нова Алтернатива. „Аз днес не просто пропагандирам дадени ценности, а заедно с колегите от кандидат-депутатската листа в Пловдив и Пловдив-област, решихме да направим нещо полезно, да измием Паметника на Съединението. Нещо просто, не грандиозно, в същото време,  символ на нашето разбиране за любов към Родината – запазване на традициите, защита на общочовешките ценности и националната идентичност. Това е символ и на чистотата в човешките отношения и защита на общочовешките ценности – свободата на избор, свободата на труд, свободата на реализация и конституционните ни права за добро образование и качествено здравеопазване. Знам, че хиляди български мъже и жени изповядват нашите ценности и са готови да ги защитават, за да застанат начело на Българската армия и на цялата държава достойни хора, които ще водят ефективна икономическа и социална политика.”, допълни Цонев.

„Нова Алтернатива” е патриотична либерална партия, която се бори за гарантиране на фундаменталните права и икономическата свобода като твърдо се противопоставя на държавната принуда и монополната власт.

Само така може да бъде гарантирана честта и достойнството на всеки човек. През последните години се нагледахме на погазване на основни човешки права, на действия, които целят сплашване и заличаване на българския бизнес. В битката за надмощие на държавата над обикновения човек бяха включени и редица административни органи като НАП, данъчни служби, дори прокуратурата.”, заяви  Любомир Аргиров, водач на листа в 17 МИР Пловдив област, бизнесмен, който активно работи за подобряване на условията за правене на бизнес в България. “Всеки български гражданин трябва да има равни права и равни задължения към обществото. Държавата не може да води в този процес, може да води само гражданското общество и ние гарантираме, че когато получим доверието на избирателите, ще се погрижим всеки човек да получи нова алтернатива за живота си и свободата да реализира идеите си.”

Силата и решимостта на „Нова Алтернатива“ се вижда и в категоричната и решимост да бъдат въведени строги мерки за дисциплиниране на депутатите като представители на народа и тяхното санкциониране и отзоваване от НС. Защото реалният икономически рестарт на страната, върху който ПП „Нова Алтернатива” се е насочила, може да се случи само с работещ Парламент, който се радва на високо обществено доверие, а не както е било до момента –  в една Парламентарна република, каквато се гордее, че е България, дейността на законодателния орган да страда от хронично неодобрение от страна на гражданите.

„Истинска Нова Алтернатива има! Трябва всички да проявим присъщата ни твърдост и категоричност, за да го заявим еднозначно на 12 Май”, каза още Николай Цонев в Пловдив. “Да почистим страната си от хора, за които любовта на държавата е еднозначна с любов към личния интерес. Нужен ни е достоверен патриотизъм, трябва да направим рестарт на България и да повярваме в себе си. Да обновим страната си и да я направим място, в което искаме да живеем и отглеждаме децата и внуците си спокойно и сигурно. Нека това е приоритет Номер 1 за всеки българин. Да гласуваме с №1 в бюлетината на изборите.”